معرفی انواع لیفتراک ، لوازم یدکی لیفتراک و ماشین های مرتبط
در این بخش به انواع لیفتراک در مجموعه تهران لیفتراک میپردازیم، به علت تنوع وزن و شکل بار و تفاوت مکانها و حساسیت کاربران در استفاده از نوع سوخت، همچنین انواع قفسههای انبارش، ارتفاع و سایر پارامتر ها که در طراحی و ساخت نوع دستگاه بالابری تعیین کننده میباشد و از جهت دیگر با توجه به نیاز جوامع صنعتی، سردخانهها، انبارها، فرودگاهها، بنادر و … موجب تنوع محصولات میگردد. لیفتراک نوعی از تراک صنعتی است که از آن در حرکت، انتقال، هل دادن، کشیدن و بالابری بار استفاده میشود.
لیفتراکها در اندازهها و ظرفیتهای 1 الی 40 تن با سوخت گاز، گازوئیل، دوگانه سوز (بنزین و گاز) و برقی و انواع دکل از قبیل استاندارد و کانتینررو و در ارتفاعهای مختلف (سیمپلکس، دوبلکس، تریپلکس) و شاخک در طولهای مختلف، لاستیکهای بادی و سوپرا لاستیک (توپر) و انواع الحاقیها از قبیل بوته گردان، ساید شیفت، بشکه گیر، رول گیر، عدل گیر، کارتن کلمپ، شاخک گردان و … همچنین تجهیزات سفارشی از قبیل تجهیزات ایمنی (HSE)، کابین راننده، شیشه جلو و سقف، برف پاک کن، هواکش روغنی، اتاق و … که به عنوان لوازم یدکی لیفتراک یا قطعات جانبی لیفتراک منظور میشوند تولید میشود.
انواع لیفتراک از نظر سوخت
لیفتراک دیزلی
لیفت تراکهای دیزلی ، برای کار در راهروهای صاف یا سنگفرش مانند آسفالت و یا بتون ریزی شده و در محل راه آهن، بندرگاهها، انبارها و کارخانههای روباز و … در درجه حرارت 25- الی 35+ درجه سانتی گراد استفاده میشوند اما میتوان در مناطق سرپوشیده با تهویه مناسب مانند کارگاهها و انبارهای بزرگ هم به کار برد. لوازم یدکی لیفتراکهای دیزلی با قیمت مناسب تری نسبت به دیگر مدلهای لیفتراک موجود و دسترسی به این قطعات بسیار راحت تر است. لیفتراکهای دیزلی میتوانند بارهایی را با وزن زیاد جابجا کنند و اگر نیاز به جابجایی ظرفیت بار بزرگ تر از یک و نیم تن باشد مناسبند.
لیفتراکهای دیزلی معمولا سرعت بیشتری دارند که این سرعت بیشتر میتواند یک مزیت باشد. قیمت اولیه آن ها کمتر از لیفتراک برقی است ؛ اما معمولا کمی بیشتر از یک دستگاه دوگانه سوز قیمت دارند. هزینه های تعمیر و نگهداری آنها از لیفتراک الکتریکی بیشتر، اما از یک لیفتراک دوگانه سوز کمتر است.
لیفتراک گاز سوز
لیفتراکهای با موتور گازی برای مکانهای باز طراحی شده اند، ولی میتوان از آن ها در کارگاهها و انبارهای بزرگ با تهویه مناسب نیز استفاده کرد. از یک تراک گازی میتوان برای جابجایی سنگین ترین بارها بهره برد و برای ظرفیت بیش از یک و نیم تن ، مناسب هستند.
لیفتراکهای گازی اگر به طور نادرستی هم به کار روند تحمل بیشتری نسبت به لیفتراکهای برقی دارند و معمولا شتاب بهتر و سرعت بیشتری دارند که در فضاهای کاری باز بسیار بزرگ ، این میتواند یک حسن باشد.
کما اینکه خرابی در این لیفتراکها بسیار کمتر از لیفتراک دیزلی است و تهیه لوازم یدکی لیفتراک گاز سوز بسیار در دسترس بوده و قیمت این قطعات به نسبت مناسب تر است. لیفتراکهای CNG گاز طبیعی فشرده شده و LPG گاز مایع فشرده شده به دلیل قیمت گذاری رقابتی و مناسب بودن برای استفاده در محیطهای باز و بسته و راحتی کارکرد، بسیار قابل قبول هستند.
همان مسافتی که لیفتراک دیزلی با یک باک پر از بنزین طی میکند ،لیفتراک گازی میتواند با صرف هزینه بسیار کمتری طی کند. لیفتراکهای LPG از لیفتراکهای دیزلی کم صداتر هستند و بخار اگزوز آنها نسبت به لیفتراکهای دیزلی آلایندگی بسیار کمتری دارند. لیفتراکهای گازسوز ، اگر اغلب مسیر پیمایشی خود را با استفاده از سوخت گاز طی کنند، در نمودار زیست محیطی، میزان آلایندگی سالانه و درصد تولید گازهای گلخانه ای مضرش، نسبت به سوخت دیزلی، خیلی کمتر خواهد بود.
لیفتراکهای دوگانه سوز
لیفتراکهایی با موتور دوگانه سوز (گازی ، بنزینی)، مثل لیفتراکهای گازی و دیزلی ترجیحا برای مکانهای باز طراحی شدهاند؛ اما می توان از آنها در مکانهای سربستهی بزرگ با تهویهی مناسب، به عنوان مثال کارگاهها و انبارهای وسیع استفاده کرد. این مدل لیفتراکها، امکان جابجایی سنگین ترین بارها را فراهم میکنند و درصورتی که نیاز به ظرفیت بیش از یک ونیم تن باشد، مناسب هستند.
این لیفتراک های دوگانه سوز به خاطر دارا بودن حجم زیاد و تنوع سوخت ( گاز و بنزین )، به نسبت لیفتراکهایی که گازی هستند زمان طولانی تری کار میکنند. موتور این لیفتراکها مثل موتور دوگانه سوز خودروها هستند که به همین دلیل لوازم یدکی لیفتراک آن به راحتی، با بهترین قیمتها در دسترس هستند. کاتالیزور اگزوز در دماهای بالاتر عملکردی بهتر نسبت به لیفتراکهای دیزلی دارند. سرعت و شتاب بالابری زیاد لیفتراک دوگانه سوز مزیتی است چشمگیر نسبت به سایر انواع لیفتراک.
معایب
لیفتراکهای دوگانه سوز معایب بیشتری نسبت به مدلهای تک سوز دارند و یکی از مهم ترین معایب این گونه خودروها، استهلاک بیشتر آنها در بخش موتوری و لوازم یدکی لیفتراک است. لیفتراکهای دوگانه سوز به علت آن که با دئ سوخت گاز فشرده و بنزین فعالیت میکنند و به مرور زمان دچار معایبی در احتراق موتور و تولید توان شده و در هنگام سوئیچ یا همان عوض کردن نوع سوخت به وسیله کلید هوشمند، دچار ریپ های بیش از حد و به اصطلاح خفگی موتور میشوند.
لازم به ذکر است برای لیفتراک های دوگانه سوز همانند لیفتراک های دیزلی برای سرویس فصل زمستان از ضد یخ استفاده میشود.
لیفتراک برقی
لیفتراکهای برقی کاملا دوستدار محیط زیست هستند، دود نمیکنند، هیچ آلایندگی مضری ندارند و کاملا بی صدا هستند. با توجه به وزن باتریها ، خود همان باتریها به عنوان وزنه تعادل، عمل میکنند.
لیفتراکهای برقی ، اندازه کوچک تری دارند ، بسیار روان تر حرکت میکنند و در مکان های کوچک ، توانمندی و قدرت مانور مناسبی دارند، به همین سبب برای سردخانهها، کارخانههای داروسازی، شیمیایی، مواد غذایی و فضاهای سربسته مانند انبارها، طراحی شدهاند و حتی میتوان از آنها برای کار در مکانهای سوخت گازی یا دیزل، هزینه سوخت کمتری دارند که هزینه نسبتا بالای اولیه برای خرید را جبران می کند.
در لیفتراکهای برقی، هزینه شارژ باتری، خیلی کمتر از هزینه سوخت گاز، بنزین و گازوئیل است. لیفتراکهای الکتریکی به طور کلی ساده تر از لیفتراکهای موتور دیزل دوگانه و گازسوز کار میکنند، چون فقط یک پدال گاز و یک پدال ترمز دارند و علی رغم اتومات یا دستی بودن، دندهای ندارند. هزینههای تعمیر و نگهداری لیفتراکهای الکتریکی به میزان قابل توجهی کمتر از لیفتراک های دیزل و گازسوز است.
موتور و سیستم انتقال قدرت و سیستم هیدرولیکی قوی، طراحی دکلهای متنوع با دید عالی، اتاق محافظ راننده، صندلی دارای فنربندی و تنظیمات آرگونومیک و سنسور حرکت سیستم محافظت از موتور و گیربکس، دسته حرکت اتوماتیک برقی، سیستم برنامه ریزی سرویس و نگهداری، سیستم هوشمند عیب یابی دیاگنوستیک، اعلان خطر هوشمند، فرمان هیدرولیک، پدال ترمز دو مرحله ای جهت کنترل دامنه حرکت پدال گاز، سنسور فیلتر هواکش کاغذی، سنسور دسته حرکت و حفاظ بالا سری بار، از ویژگی های منحصر به فرد این لیفتراکهای برقی میباشد.
لازم به ذکر است که استاکر، پالت تراک و ریچ تراک از انواع لیفتراکهای برقی میباشند.
معایب
هزینه اولیه زیاد به دلیل گران بودن قیمت باتری و شارژر، خود عیب بزرگی است. همچنین امکان استفاده از باتریها در زمان شارژ، وجود ندارد، مگر این که یک دست باتری اضافی از فروشگاههای لوازم یدکی لیفتراک تهیه شود و این امر خود هزینه را افزایش می دهد.
لیفتراکهای الکتریکی خود نیاز به یک سطح صاف برای کارکردن دارند. استفاده بیشتر در سطوح شیب دار، شارژ باتری را به سرعت کاهش میدهد ؛ اما میتوان با تهیه باتری قوی تر، این مسئله را به حساب نیاورد. کارکرد لیفتراک برقی در مناطق شرجی، هنوز هم یک مسئله اساسی است؛ زیرا آب و هوای مرطوب، باعث مشکلاتی در سیم کشی و قطعات الکتریکی میشود.
استاکر
استاکر بر خلاف پالت تراک با دکل بالا برنده با بالابری در اندازههای متفاوت از سطح زمین بوده، در دو حالت، با فرمان دستی و نشسته روی صندلی، کنترل میشود. با توجه به وزن باتری، خود همان باتریها که در بدنه استکر تعبیه شده است، به عنوان وزنه تعادل، عمل میکند و نوع بالا برنده، شکل و بازوهای پایدار کننده دارد که تعادل بار بالا برده شده و استکر را به عهده دارد. استاکر، وسیله اقتصادی برای حمل و نقل و جابجایی پالتها و بارهای بسته بندی شده در راه روی باریک و سطوح هموار میباشد.
این تراک نیز همانند پالت تراک نیز در محوطه سربسته ای جاسازی شده تا همیشه در دسترس بوده و پایداری مناسبی در برابر سایر عوامل محیطی داشته باشد و بازرسی و معاینات فنی به علت استفاده از کاور های لولایی خیلی ساده تر است. کاربر در تمام موارد مسلط به بار و محل استقرار آن و دستگاه می باشد.
مزایای استفاده از استاکر
- قابلیت مانور در فضای محدود بین قفسه های انبارها ، سطوح داخل کامیون و کانتینرها
- حذف تمامی موانع دید و تسلط کامل کاربر بر محیط
- کارکرد آرام دستگاه بدون ایجاد صدای مزاحم
- دسترسی آسان به قسمتهای مکانیکی و الکترونیکی
- تهیه آسان لوازم یدکی لیفتراک یا همان لوازم یدکی استاکر
سلام
برای کارگاهم نیاز به خرید ۵ تا لیفتراک خوب دارم که با سایت شما آشنا شدم
میتونم با کارشناسانتون در این باره صحبت کنم؟
سلام وقت بخیر، ممنون از اینکه مجموعه تهران لیفتراک رو برای خرید انتخاب کردید .برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید و یا از طریق واتساپ و یا اینستاگرام سوالات خود را مطرح نمایید
کارشناسان ما پاسخگوی سوالات شما خواهند بود.
09121073348 – 02155722451 – 02155722452
قیمت انواع لیفتراک و میخواستم بپرسم
برای اطلاع از قیمت تماس بگیرید